Faqs

Veelgestelde vragen

Bekijk hier de antwoorden op alle veelgestelde vragen

Pubquiz zelf samenstellen

Hoe stel ik een eigen pubquiz samen?

Aan de hand van diverse kennis - muziek - fragmenten - en fotorondes kan je een volledig eigen pubquiz samenstellen op basis van je eigen voorkeuren. Binnen de kennis categorieën zijn er twee niveaus: normaal en moeilijk. Het is aan jou om het niveau te bepalen. Je ontvangt de quiz na betaling direct in je mail. Zo heb je in een handomdraai je eigen pubquiz samengesteld! 

Welke kenniscategorieën kan ik uit kiezen?

In totaal zijn er 15 categorieën: Dieren - Televisie & Media - Muziekkennis - Eten & Drinken - Politiek & Koningshuizen - Literatuur & Kunst - Wetenschap - Films - Geschiedenis - Grabbelton - Sport - Topografie & Buitenlandse Culturen - Aardrijkskunde & Natuur - Showbizz - Taal & Woordenschat. Elk op twee niveaus: normaal en moeilijk. Een uitgebreide uitleg per categorie vind je op de pagina 'pubquiz maken'. 

Hoe weet ik welk niveau ik moet kiezen bij de kenniscategorieën?

Goede vraag, want dat is natuurlijk subjectief. We hebben op basis van gebruikerservaringen een inschatting van de niveaus gemaakt. Ligt een categorie jou goed of speel jij wel vaker een pubquiz? Dan raden we jou aan om het moeilijke niveau te kiezen.

Kan ik meerdere keren dezelfde kenniscategorie toevoegen aan mijn eigen pubquiz?

Dat kan zeker. Als je een echte geschiedenis liefhebber bent kan je 3 keer deze categorie selecteren. 

Helaas is het niet mogelijk om twee keer de moeilijke vragen te selecteren en één keer de makkelijke vragen. Wanneer je meerdere keren dezelfde categorie toevoegt kan er maar één niveau (normaal of moeilijk) voor de vragen gekozen worden.

Hoe werkt de muziekronde?

Wanneer je een muziekronde kiest ontvang je een MP3-bestand in je mail. Dit bestand bestaat uit 10 korte fragmenten van de nummers met telkens een korte pauze zodat iedereen de tijd heeft om een antwoord op te schrijven. 

Welke muziekrondes kan ik uit kiezen?

Binnen de muziekrondes hebben we een onderscheid gemaakt tussen een aantal thema’s zodat je jouw favoriete ronde kan spelen. Zo zijn er de one-hit wonders, nummers uit de top 2000, nummers uit de jaren 90’ of de zeroes, artiesten van eigen bodem, nummers over de liefde en als je het echt allemaal niet weet kan je ook gewoon nog alles door elkaar doen. Zet die oren maar vast open!

Hoeveel muziekrondes kan ik maximaal toevoegen aan mijn eigen pubquiz?

Je kan per pubquiz maximaal twee muziekrondes toevoegen. Elke muziekronde bestaat uit tien nummers.

Hoe werkt de fotoronde?

Een fotoronde bestaat uit 10 foto's in een bepaald thema. Wanneer je een fotoronde kiest krijg je de gekozen categorie foto's meegestuurd in het bestand met de quiz. De foto's kan je presenteren in een powerpoint, delen via WhatsApp of ouderwets uitprinten, het is aan jou!

Welke fotorondes kan ik uit kiezen?

Een zeer breed scala aan fotorondes is voor jou beschikbaar. Zo zijn er rondes met kinderfoto’s van bekende personen, populaire bands, bekende activisten, dieren uit stripverhalen, Nederlandse Olympisch Kampioenen, beroemde schilderijen, cabaretiers, de topografie van Europa, karakters uit Disney films en bekende politici. De keuze is reuze! Elke fotocategorie bevat 10 foto's met de vraag: 'Wie of wat zie je hier?' 

Hoeveel fotorondes kan ik maximaal toevoegen aan mijn eigen pubquiz?

Je kan maximaal twee fotorondes selecteren per pubquiz die je zelf samenstelt.

Hoe werkt een fragmentenronde?

Wanneer je een fragmentenronde kiest krijg je een MP3 bestand toegestuurd met daarop 10 fragmenten waarbij de vraag heel simpel is: wie hoor je? Tussen de audiofragmenten zit een pauze zodat iedereen de tijd heeft om het antwoord op te schrijven. 

Welke fragmentenrondes kan ik uit kiezen?

Er zijn vijf fragmentenrondes waaruit je kan kiezen. Op vier daarvan hoor je bekende Nederlanders. Op de vijfde hoor je internationale beroemdheden. Elke fragmentenronde bevat tien fragmenten.

Hoeveel fragmentenrondes kan ik maximaal toevoegen aan mijn eigen pubquiz?

Je kan maximaal twee fragmentenrondes kiezen per pubquiz. Één fragmentenronde bestaat uit tien frafmenten. 

Hoeveel kost een eigen samengestelde pubquiz?

Je bepaalt je eigen prijs! Bij het zelf samenstellen van een pubquiz is het startbedrag €5,99. Per extra ronde die je kiest komt daar €2,00 bij. 

Hoe ontvang ik mijn eigen samengestelde pubquiz?

Je ontvangt na betaling een mail met een downloadlink. Via deze link krijg je toegang tot een bestand waarin jouw zelf samengestelde pubquiz te vinden is. Daarin vind je ook de eventueel toegevoegde fotorondes, fragmentenrondes of muziekrondes. Kind kan de was doen!

Hoe zorg ik ervoor dat ik niet twee keer dezelfde vragen krijg als ik weer een pubquiz koop?

Wanneer je hetzelfde e-mailadres gebruikt, hebben we ervoor gezorgd dat je nooit dezelfde vragen krijgt, ook al kies je dezelfde categorieën. Anders zou het wel een hele makkelijke quiz worden ….

Kant-en-klare-quiz

Wat is het verschil tussen de vragen in de kant-en-klare quiz en de vragen wanneer ik zelf een pubquiz samenstel?

Alle vragen zijn uniek. Het enige verschil is dat je zelf niet kan bepalen welke categorieën de revue passeren en op welk niveau de vragen zitten. 

Wat voor soort rondes zitten er in een kant en klare pubquiz?

De kant-en-klare quiz heeft in totaal 70 vragen. 40 kennisvragen, een fotoronde (10), een muziekronde (10) en een fragmentenronde (10). 

Wat kost een kant-en-klare pubquiz?

€19,99. Een echt hollands prijsje! Zeker als je het deelt door het aantal mensen met wie je speelt. 

Themaquiz

Welke themaquizzen zijn er?

Je kan bij ons kiezen uit twee verschillende themaquizzen! De ene gaat over het decennium 2010-2020. Dompel je onder in alles wat de 2010's je te bieden hebben. De ander over het thema spuiten & slikken. Rode oortjes gegarandeerd! 

Wat voor soort rondes zitten er in een themaquiz?

Een themaquiz bestaat uit 60 vragen! Kennisvragen over het thema (40), een muziekronde in thema (10) en een fotoronde in thema (10).

Wat kost een themaquiz?

Slechts €17,99 en daar heb je geen bonuskaarten, abonnementen of accounts voor nodig! 

Algemeen

Hoe ontvang ik mijn quiz?

Je ontvangt na betaling een mail met een download link. Op die manier krijg je toegang tot een mapje met daarin alle bestanden die je besteld hebt. Kind kan de was doen!

Zijn jullie de goedkoopste aanbieder in Nederland?

Op geen enkele plek kan je zo goedkoop je eigen Pubquiz samenstellen. En dat in het land van de kleintjes.

Wat is er uniek aan pubquizje.nl?

Er is geen enkele plek in Nederland waar je aan de hand van zoveel categorieën op verschillende niveaus een quiz kan samenstellen. En dat voor een zeer zacht prijsje!

Hoe kom ik in contact met jullie?

Je kan het contactformulier invullen of ons een mail sturen via info@pubquizje.nl

Hoe vind ik jullie op sociale media?

Je kans ons vinden op Instagram, Facebook en Tiktok. Daar posten we regelmatig vragen en leuke feitjes zodat elk moment je kennis scherp wordt gehouden!

Hoe laat ik een recensie achter?

Dat kan via Google reviews of door ons een mail te sturen via info@pubquizje.nl !